آخرین اخبار
کد مطلب: 73998
ايران مي‌تواند عامل بازدارنده براي قدرت‌نمايي آمريکا و اسرائيل باشد
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 837



به گزارش سلام لردگان به نقل از  فارس، «نوام چامسکي» فيلسوف و زبان‌شناس آمريکايي در گفت‌وگو با شبکه بي‌بي‌سي گفت: سخنان باراک اوباما در ابتداي رياست جمهوري‌اش در قاهره مضحک بود و هميشه رهبران آمريکا از اين حرف‌ مي‌زنند ولي چيزي تغيير نمي‌کند و در واقعيت بعد از اين سخنراني محبوبيت وي بالا رفت ولي دوباره سقوط کرد و اکنون از بوش هم کمتر است.

چامسکي ابراز داشت: اگر به کارهاي اوباما نگاه کنيم در مي‌يابيم که سياست‌هاي وي مانند روال سابق است، بهار عربي يک خطر است و يک حرکت مردمي براي دموکراسي است و با وجود اينکه در غرب همه از دموکراسي حرف مي‌زنند، ولي آنها از ته دل به آن باور ندارند. دموکراسي تهديدي بزرگ براي قدرت‌هاي غربي است.

وي اظهار داشت که دليل اين حرف خيلي ساده است و من بهار عربي را تهديدي براي آمريکا مي‌دانم و شما مي‌توانيد اين را در رفتار آمريکا مشاهده کنيد.

اين فيلسوف اظهار داشت که دو چيز داراي اهميت است؛ اول اينکه دموکراسي يعني چه، دموکراسي يعني نظر مردم در سياست اعمال شود، افکار عمومي، نظرسنجي‌ها و پژوهش‌ها فراواني درباره بهار عربي منتشر شده که نشان مي‌دهد اسرائيل و آمريکا تهديد اصلي هستند، هرچند برخي از عرب‌ها ايران را نيز دوست ندارند که اين خصومتي تاريخي است ولي تعداد کمي از آنها ايران را تهديد مي‌دانند.

وي افزود: ايران را تهديد دانستن وسواس ذهني غرب است، نه جنبش عدم تعهد و نه افکار عمومي جهان البته ديکتاتورهاي خليج فارس نيز ايران را تهديد مي‌دانند که اين در غرب نيز منتشر مي‌شود.

چامسکي در اين باره اظهار داشت که اين نظر که يک ديکتاتور با ماست و مردم کشورش عليه ما نظريه‌اي است که نشان مي‌دهد که آنها به دموکراسي بي‌اعتماد هستند، آمريکا و متحدانش نمي‌خواهند چنين تحولاتي روي دهد و به همين خاطر بايد در برابر دموکراسي مقاومت کنند که مي‌کنند.

وي ابراز داشت: فرانسه در تونس از بن علي تا لحظه آخر حمايت کرد و در مصر نيز آمريکا تا لحظه آخر که امکان داشت حمايت کرد و در هر دو مورد يک روش به اجرا در آمده که در آن اگر از يک ديکتاتور نمي‌شود دفاع کرد، او را به يک گوشه‌اي مي‌فرستيم و دوباره سيستم سابق را احيا مي‌کنيم.

اين زبان شناس برجسته اظهار داشت که اين چيزي است که دقيقا در حال روي دادن است و در کشورهايي که خيلي داراي اهميت هستند مانند کشورهايي که نفت دارند، شرايط تحت کنترل بوده و هر تلاش کوچک براي پيوستن به بهار عربي سرکوب شده است؛ در عربستان سعودي، امارات متحده عربي و بحرين اين چنين بوده ولي در ليبي و سوريه وضع فرق مي‌کند. اين حرکت‌ها ممکن است ادامه يابد همانند آنچه در دهه قبل در آمريکاي لاتين روي داد. از حدود 500 سال قبل که اروپائيان به قاره آمريکا در کنترل خارجي‌ها به خصوص ايالات متحده بود اما در سال‌هاي اخير آنها به درجه‌اي از استقلال رسيدند و به مشکلات اساسي خود برسند و تقريبا آمريکا نفوذ خود را از دست داده است.

چامسکي افزود: شما نشانه اين مسئله را در اجلاس اخير کشورهاي آمريکا ديديد که همه کشورها مخالف نظرات ايالات متحده و کانادا بودند و اگر امکان داشت شايد اين دو کشور دعوت نمي‌شدند. شما مي‌بينيد قدرت آمريکا در حال افول است ولي هنوز آمريکا بي‌هيچ شک و ترديد ابر قدرت بلامنازع جهان است.

وي اظهار داشت که آمريکا طي 200 سال گذشته خيلي آزادتر از گذشته شده است که خواست بدنه جامعه بوده و نه حاکمان، خطر سرکوب هميشه وجود داشته است و همين مسئله آزادي بيان که آمريکا خود را پيش‌رو در آن مي‌داند در قانون اساسي نيست و منشا آن احکام دادگاه عالي در دهه 60 ميلادي است که در آن زمان بحث حقوقي مدني مطرح بود و حالا بها دادن به آزادي بيان مطرح است.

اين زبان شناس ابراز داشت که اگر به مناظره‌هاي دو نامزد انتخاباتي در آمريکا توجه مي‌شد مي‌ديديم که دو کلمه خيلي به کار برده مي‌شد؛ ايران و اسرائيل به اين دليل تا ارادت خود را نشان دهند و دوم ايران تا از آن به عنوان بزرگترين تهديد معرفي کنند، در اين ميان رسانه‌ها نيز ايران را مهمترين تهديد جهان نشان مي‌دهند و اين واقعيت ندارد که تهديد جهاني باشد.

وي تصريح کرد که چه کسي اين حرف را مي‌زند، اين آمريکا و متحدانش هستند که اين حرف را مي‌زنند که اين ديکتاتورها هستند نه ملت‌هاي عرب و نه جنبش عدم تعهد که اخيرا در تهران اجلاس داشت. اين موضوع در واقع دغدغه غرب است. بايد ببينيم اين تهديد چه چيز است، اين تحليل از سوي دستگاه امنيتي و ارتش بود که به کنگره ارائه شده و آنها در گزارش‌ها تاکيد دارند که ايران مي‌تواند يک تهديد باشد چرا چون ايران مي‌تواند عامل بازدارنده براي قدرت‌نمايي آمريکا و اسرائيل باشد که نمي‌توانند آن را تحمل کنند.

چامسکي در ادامه گفت: آيا راهي براي مقابله با اين تهديد وجود دارد، بله. خيلي هم ساده است هرچند ممکن است مشکل را حل نکند ولي مثلا يکي از راه‌ها پيشنهادشان قبل جنبش عدم تعهد است، يعني خاورميانه عاري از سلاح اتمي است که از سال‌ها قبل مطرح بود و ايران آن را پيشنهاد داده و مصر هم از سال‌ها قبل دنبال اين بوده است که همه جهان از آن استقبال کردند و حتي آمريکا هم از آن استقبال کرد ولي بايد اسرائيل مستثني باشد.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس